Bjørkelangen

Jerikorunden

Dette er en sykkeltur på 2 mil. i Bjørkelangens nærområde. Den byr på bademulighet i både Røytjern og Stavtjenn. Og du sykler langs Settaelva som stille renner langs vegen mens du kanskje plutselig får øye på en bever. Dette er en klassiker som du fint rekker som en kveldstur - også fra Aurskog og Fosser/Løken.

Atkomst

  • Kjør Setskogveien fra Bliksrud i retning Setskog. Før Bjørkelangen bru tar du høyre og inn på Stasjonsveien. Sving til venstre sør for stasjonsbygningen og kjør ned på parkeringsplassen.

Parkering/start

  • Bjørkelangen Stasjon.

Koordinater start

  • 59.8843 N 11.5746 E

Turlengde

  • 20 km

Tid

  • 1,5 time med stopp

Sykkeltur med bademuligheter

Utgang på turen

Turen starter på Bjørkelangen stasjon der det er gode parkeringsmuligheter. Fra stasjonen sykler du sørover langs «linna» i 300 meter. Kommer ut på Stasjonsveien som følges snaue 100 meter sør/vest. Tar så inn til venstre på gang/sykkelveien som går opp til Festningsåsen. Du får Bjørkelunden gamle fotballbane på høyre side før brua over Hølandselva. Fortsett opp til Søndre Eidsvei og ta mot venstre til Setskogveien.


Oppover til Røytjenn og Stubberudsletta 

Du følger Setskogveien videre opp bakkene til Røytjenn, et av kommunens beste badevann. Her er det muligheter for en stopp, og kanskje en dukkert. Fra badeplassen sykler du hovedveien videre til Stubberudsletta. Midt på sletta tar du inn til venstre på Jerikoveien.

Jerikoveien innover til den forlatte plassen Jeriko

Herfra følger du Setteelva, en idyllisk liten elv. På flere steder går elva tett inntil skogsbilveien. Er du riktig heldig får du kanskje øye på en bever. Flere steder sees bjørketrær som denne ivrige skapningen har felt. Årtjenn passeres, og ikke lenge etter dukker den åpne sletta Jeriko opp. Der stopper veien.

Jeriko til Stavtjenn og
Søndre Mangen vei

Fra Jeriko sykler du 200 meter vestover på en kjerrevei og kommer inn på et nytt vegsystem ved en snuplass. Følg veien nordover til Stavtjenn. Passerer underveis Knattemåsan. Ved Stavtjenn er det mulighet for en ny dukkert. Snart er du opp ved Søndre Mangen vei.

Nedover på Søndre Mangen vei
til Haugrim

Du tar til venstre på hovedveien. Herfra blir det nedoverbakke. Hadde du kommet motsatt vei føles det som Aurskog-Hølands svar på serpentinsvingene opp til Mont Ventoux i Frankrike. Snart passeres Mokroken, et lite samfunn, og Haugrim gård ligger på toppen av en liten bakke.

Siste del av sykkelturen

Du tar til venstre på Haneborgveien og sykler over Kjellehagan, forbi Kjelle Videregående skole og ned til Setskogveien. Følg denne over brua, og så sørover Stasjonsveien til Bjørkelangen stasjon.

Gratulerer med vel gjennomført tur.

Finstadbru–Skullerud brygge

En flott opplevelse på og langs «Tertittsporet» gjennom Aurskog-Høland

Se neste tur
Se kart