Bli medlem

«Mangenfjellet turlag skal tilrettelegge for skiglede og naturopplevelser»

Mangenfjellet Turlag er en ideel organisasjon som ble stiftet i 1996 med ide om å tilrettelegge for skiglede og friluftsliv på Mangenskogen. Folk flest i bevegelse uten stoppeklokke er vårt motto. Mangenskogen – et enormt skogsområde med variert terreng nordøst i Aurskog-Høland. MFT er tilsluttet Norges Idrettsforbund og har ca. 2300 medlemmer som gjør oss til det idrettslaget i Aurskog Høland Kommune. Velvillige grunneiere – totalt 20 stk. gir oss mulighet til å lage skispor i noe av det beste terreng som finnes på østre Romerike. Lett kupert hvor alle ferdighetsnivåer kan oppleve skiglede. Totalt 80 km. med skispor prepareres på vinteren – fra Setskog i sør til Nes kommune i Nord. Høyeste punktet er 398 moh.

MFT har to turhytter som har åpent for servering hver søndag hele vinteren. Hyttene er bygget og eid av turlaget på festet tomt. Muligheter for overnatting sommer og vinter (se egen info om hyttene).

Sommerstid arrangerer MFT Stolpejakten  i A-H kommune.

Fom sommeren 2020 er MFT også eier av Elgheiatårnet. Dette er et ledd i ytterligere og styrke vår tilstedeværelse på sommerstid. I 2020 og 2021 har vil satt ut ca. 100 skilt i området fra Fosser, Løken, Momoen, Bjørkelangen og Aurskog – der alle stier fører til Elgheia. Høsten 2021 ble en ny stor gapahuk offisielt åpnet ved foten av tårnet. I 2022 lanserer vi et nytt turkart over det samme området.

MFT disponerer en løypemaskin og fire snøscootere i sitt arbeid med å preparere skiløyper.

Velkommen til skogs, de store naturopplevelsene er ikke langt unna.

Styret

Carl Fredrik Havnås

Styreleder

Trine Brovold

Styremedlem

Chatrine Engh Heggedal

Styremedlem

Lisa Sollie Moen

Styremedlem

Morten Hagbartsen

Styremedlem

Gunn Helene Krogstad

Styremedlem

Ada Glende

Styremedlem

Thorbjørn Slettum

Styremedlem

Løypeteamet

Fred Jansberg

Løypeteamet

Jarle Engen

Løypeteamet

Jan Chr. Heggedal

Løypeteamet

Morten Hagbartsen

Styremedlem

Thorbjørn Slettum

Styremedlem