Rømskog

Skuråsrunden fra Rømskog skole

Dette er en forholdsvis kort runde som starter ved Rømskog skole. Går lysløypa nordover og kommer fram til Sandbekkekrene halvveis. Videre snur turen sørover og tar deg opp på østsiden av Massingsteinåsen og til en flott gapahuk, Skurås-huken, der det er fint å ta en rast. Så fortsetter det nedover Skurås, åpen og fin furuskog på nydelig skogssti. Den siste biten ned til skolen går gjennom tettere granskog. Denne korte runden passer godt for både voksne og barn.

Atkomst

  • Ta av Storveien gjennom Rømskog sentrum og kjør opp til skolen.

Parkering/start

  • Parkeringsplass for flere biler ved skolen.

Koordinater start

  • 59.7497 N, 011.8108 E

Turlengde

  • 4 km

Tid

  • 1–1,5 time

En kort tur langs lysløypa og over furuås

Utgang på turen

Følg lysløypa inn i skogen vestover fra parkeringen. Løypa svinger raskt mot høyre og går i rett linje innover. Etter et hogstfelt, går det nedover til et jorde. Stien følger jordekanten. Øverst på jordet tar du litt til høyre og ser lysløypa innover i skogen. Ikke ta lysløypa som svinger til venstre. Følger etter hvert et myrsig på din venstre side.


Stidele og videre mot skogsbilvei

Kommer opp til et stidele. Gå rett fram, ikke lysløypa mot venstre eller kjerreveien til høyre. Følg sti/kjerrevei nedover, og du er snart nede på en skogsbilvei. Gå nå til venstre på veien, og etter 200 meter dukker det opp et skilt ved Sandbekkekrene. 


Videre opp på åsen og til Skurås-huken

Ta inn til venstre ved skilt Rømskog skole 1,4 km. Du passerer en bekk og begynner på en hard oppstigning. Det stiger bra til et nytt løypeskilt dukker opp. Her går du til høyre, og følger stien oppover til flata der Skurås-huken dukker opp på venstre side. Ta gjerne en tur bort til denne flotte gapahuken der det er mulighet til å hvile seg. 


Tilbake til hovedsti og siste del

Gå tilbake til hovedstien fra huken, og fortsett til venstre i stidelet. Nå bærer det sørover, og lett nedover, i flott furuterreng. En skogsbilvei dukker opp ved et hus, og herfra er det skiltet til venstre mot skolen. Snart ser du bebyggelse på din høyre side, og skolen er snart i sikte.

Stien i furulia

Mellom rake furulegger
snor den seg fram,
som en buktende orm på sin flukt
Dekket av barnåler
ned mot en bygd,
en blir så av stunden oppslukt
Rømskog

Opp til storslåtte Hølvannet fra Spilhaug og Bråten

Se neste tur
Se kart