Hvem er vi?

Hvem er Mangenfjellet Turlag?

Mangenfjellet Turlag er en ideel organisasjon som ble stiftet i 1996 med ide om å tilrettelegge for skiglede og friluftsliv på Mangenskogen. Folk flest i bevegelse uten stoppeklokke er vårt motto. Mangenskogen – et enormt skogsområde med variert terreng nordøst i Aurskog-Høland. MFT er tilsluttet Norges Idrettsforbund og har ca. 2300 medlemmer som gjør oss til det idrettslaget i Aurskog Høland Kommune. Velvillige grunneiere – totalt 20 stk. gir oss mulighet til å lage skispor i noe av det beste terreng som finnes på østre Romerike. Lett kupert hvor alle ferdighetsnivåer kan oppleve skiglede. Totalt 80 km. med skispor prepareres på vinteren – fra Setskog i sør til Nes kommune i Nord. Høyeste punktet er 398 moh.

MFT har 2 turhytter som har åpent for servering hver søndag hele vinteren. Hyttene er bygget og eid av turlaget på festet tomt. Muligheter for overnatting sommer og vinter (se egen info om hyttene).

Sommerstid arrangerer MFT Stolpejakten  i AH kommune i tillegg til det tradisjonsrike terrengsykkelrittet Nybakkrunden. På sommeren inviterer Mangenområdet til sykkelopplevelser på endeløse skogsbilveier mellom Aurskog Høland/Nes og Eidskog kommuner.

MFT disponerer 1 løypemaskin og 4 snøscootere i sitt arbeid med å preparere skiløyper.

Velkommen til skogs, de store naturopplevelsene er ikke langt unna.

[Løypekart]

 

Leave a Reply